تفاوت کابل شبکه و تلفن در چیست؟

در تصورات برخی از افراد هیچ تفاوتی بین کابل شبکه و کابل تلفن دیده نمی‌شود و برخی از آن‌ها به دلیل نداشتن اطلاعات کافی این دو کابل را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند. حتی شاید برخی از افراد نسبت به وجود تفاوت بین این دو کابل شبکه خبر داشته باشند، اما به صورت علمی تفاوت‌ کابل شبکه و تلفن را ندانند. از این رو ما قصد داریم تا در ادامه به بررسی و مقایسه این دو کابل ارتباطی رایج بپردازیم.

کابل شبکه چیست؟

قبل از آن که به بررسی تفاوت کابل شبکه و تلفن بپردازیم بهتر است تا تعریفی از هر یک به طور کامل ارائه دهیم. زمانی که صحبت از انتقال داده‌ها در بستر شبکه باشد در کنار مسائل نرم‌افزاری لازم است تا تجهیزات سخت‌افزاری مانند کابل شبکه مورد استفاده قرار گیرد. براساس مقصد و هدف اطلاعات، کدبندی مشخصی وجود دارد و کابل شبکه وظیفه انتقال این اطلاعات را به عهده دارد. انتقال اطلاعات با کمک جریان ولتاژ الکتریکی و به شکل صفر و یک انجام می‌گیرد. کابل شبکه، کابلی شبیه به کابل تلفن است که تفاوت اصلی آن‌ها به تعداد زوج سیم‌ها مربوط می‌شود. در ساختار کابل‌های شبکه، 4 زوج سیم با رنگ‌های متفاوت به یکدیگر تابیده شده‌اند. برای انتقال اطلاعات و دیتا در بستر شبکه لازم است تا به دو انتهای کابل‌های شبکه، سوکت RJ45 وصل کرد و سپس آن‌ها را به پورت LAN کارت‌های شبکه دستگاه اتصال داد.

قیمت و خرید انواع کابل شبکه

کابل تلفن چیست؟

کابل‌های تلفن که در انواع مختلفی وجود دارند، می‌توانند اطلاعات و سیگنال‌های مخابراتی را انتقال دهند. کابل‌های مخابراتی، رشته سیم‌هایی را شامل می‌شوند که برای این که بتوان بین آن‌ها تمایز قائل شد، هر یک دارای رنگ‌های به خصوصی هستند. سیم‌های کابل تلفن به صورت کاملاً منظم به یکدیگر پیچیده شده‌اند تا نویز دریافتی آن‌ها تا حد زیادی کاهش پیدا کند. انواع مختلف کابل‌های تلفن از نظر تعداد زوج سیم‌ها و سطح مقطع با یکدیگر تفاوت دارند و در ساخت آن‌ها از فلزاتی مانند مس استفاده می‌شود. برخی از کابل‌های تلفن را با روکش‌های مسی و مغزی‌های آلومینیومی می‌سازند. از انواع کابل‌های تلفن می‌توان به کابل‌های تلفن زمینی، کابل‌های تلفن هوایی، ژله فیلد خاکی و کابل‌های تلفن مهاردار اشاره کرد که هر یک از این‌ها بسته به هدف موردنظر مورداستفاده قرار می‌گیرند.

تفاوت کابل شبکه و کابل تلفن

در ابتدای مقایسه برای کابل‌ شبکه و کابل تلفن می‌توان به تفاوت پهنای باند آن‌ها اشاره کرد به طوری که مقدار آن در کابل‌های شبکه نسبت به کابل‌های تلفن بیشتر است. از این رو از طریق کابل‌های شبکه می‌توان داده‌هایی بیشتر و با سرعت بالاتر را دریافت و ارسال کرد. در نقطه مقابل کابل‌های تلفن از پهنای باند کم‌تری برخوردار هستند و انتقال داده‌ها در این شبکه زمان بیشتری طول خواهد کشید. از لحاظ ظاهری، کابل‌های تلفن کوچک‌تر هستند درحالی‌که کابل شبکه ظاهری ضخیم‌تر و گردتر دارد.
علاوه بر این کانکتورهای انتهای کابل شبکه نسبت به کانکتورهای کابل تلفن بزرگ‌تر است. دوشاخه کابل شبکه از کابل تلفن بزرگ‌تر است و تعداد هشت سیم را دربرگرفته است، اما کابل تلفن شامل چهار سیم می‌شود. از لحاظ رنگ، کابل‌های شبکه در رنگ‌های متفاوتی عرضه می‌شوند درحالی‌که کابل‌های تلفن تنها رنگ خاکستری دارند. برای دسترسی به پورت‌های شبکه از کارت شبکه بر روی مادربورد رایانه استفاده می‌کنند.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کابل شبکه دوربین مداربسته


اصلی‌ترین تفاوت‌های بین کابل شبکه و کابل تلفن

از مهم‌ترین فاکتورهایی که کابل شبکه و تلفن در آن تفاوت دارند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پهنای باند

پهنای باند کابل‌های شبکه از کابل‌های تلفن بیشتر است. از این رو با کمک پهنای باند بیشتر می‌توان داده‌ها را با سرعت بالاتری دریافت کرد. کم‌تر بودن پهنای باند کابل‌های تلفن باعث می‌شود تا زمان ارسال داده‌ها طولانی شود.

رابط

کانکتورهای کابل‌های تلفن و شبکه با یکدیگر تفاوت دارند. از کانکتورهای RJ11 و RJ12 برای کابل تلفن استفاده می‌شود. در نقطه مقابل برای کابل‌های شبکه، کانکتورهای RJ45 مورداستفاده قرار می‌گیرد. در کانکتورهای کابل تلفن از 4 تا 6 پین استفاده می‌کنند درحالی‌که برای RJ45، 8 پین مورداستفاده قرار می‌گیرد. به همین علت RJ11 و RJ12 نسبت به RJ45 کوچک‌تر هستند، زیرا تعداد پین‌های آن کم‌تر است.

جهت خرید انواع کابل شبکه با گارانتی و پشتیبانی معتبر می توانید به فروشگاه اینترنتی سپنتا به آدرس www.sepantadp.com/shop مراجعه کنید و یا با شماره ۰۲۱۸۸۱۹۷۳۲۹ با کارشناسان فروش ما در ساعات اداری تماس حاصل نماید.

سرعت انتقال

تمام کاربران تمایل دارند تا اطلاعات موردنظرشان با سرعت بالاتری انتقال داده شود و سرعت انتقال دیتا عاملی است که از نوع کابل تأثیر می‌پذیرد. همان‌طور که گفته شد سرعت انتقال داده یکی از اصلی‌ترین تفاوت کابل شبکه و تلفن است. زمانی که نیاز به انتقال اطلاعات در مسافت‌های طولانی باشد، کابل شبکه بهترین گزینه خواهد بود، زیرا سرعت انتقال داده در آن نسبت به کابل تلفن بالاتر است. کابل اترنت توانایی کارکردن تا 10 گیگابایت بر ثانیه را دارد؛ در حالی که این توانایی برای کابل‌های تلفن برابر با 1 تا 2 مگابایت بر ثانیه است. برای کابل‌کشی محدوده‌هایی با فاصله کوتاه، کابل تلفن گزینه مناسبی خواهد بود.


بیشتر بخوانید: انواع کابل شبکه و کاربردهای آن ها


قیمت

کابل‌های شبکه به دلیل ویژگی‌های بهتری که ارائه می‌دهند نسبت به کابل‌های تلفن قیمت بالاتری دارند، اما هزینه‌ای که برای خرید کابل‌های LAN داده می‌شود، کاملاً ارزشش را دارد. درصورتی‌ که می‌خواهید با هزینه کمی، کابل‌کشی محدوده موردنظر خود را انجام دهید، کابل تلفن می‌تواند گزینه بهتری برای شما باشد. از طرفی برای اتصال کابل‌های شبکه لازم است تا از تجهیزات ویژه‌ای مانند سوئیچ یا هاب استفاده شود که این تجهیزات در مقابل تجهیزات موردنیاز برای کابل‌های تلفن قیمت بسیار بالاتری دارند.

اندازه کابل

سیم‌های تلفن نسبت به کابل شبکه باریک هستند و چهار سیم را در بر گرفته‌اند. کابل‌های اترنت از هشت سیم تشکیل شده‌اند و در مقایسه با کابل‌های تلفن گسترده‌تر هستند.

جمع‌بندی

ما در این مقاله سعی کردیم تا به طور کامل درمورد تفاوت کابل شبکه و تلفن صحبت کنیم. بااین‌حال به طورکلی می‌توان گفت که کابل تلفن تنها برای اتصالات تلفن مورداستفاده قرار می‌گیرد، اما در اتصالات کامپیوتر و مودم‌ها، کابل‌های شبکه به کار برده می‌شوند. اگر از هر کدام از این دو کابل در جای مناسب استفاده شود، بهترین کارایی را به کاربران خود ارائه خواهند داد.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.